top of page

Cura personal

En aquest importantíssim apartat parlarem de la cura capil·lar, tan desconegut i alhora tan important per al nostre benestar.

Moltes vegades tenim el cabell trencadís, sense brillantor, sense pes i no sabem per què, no ens adonem de les males costums que hem anat adquirint amb el pas dels temps.

No ens hem de preocupar o veure impossible reparar la situació, tots els costums es poden canviar, uns costen més que altres, però sent conscient en on estem fallant, podem canviar-lo.

En aquest apartat anem aprendre com cuidar el nostre cabell i poder gaudir-ne.

Volem conèixer els teus dubtes.

Segur que a més d'una de nosaltres ens passa el mateix, perquè no compartir-lo?

Escriu-nos a homenaturagirona@gmail.com

IMG_20181015_172418_420.jpg

Bany d 'oli

Tens el cuir cabellut adolorit?

 

Des de l'antiguitat les dones de diferents terres i ètnies, han cuidat el seu cabell amb banys d'oli vegetals.

Hi ha infinitat de diferents olis vegetals i cada oli ens ajuda com a tractament per a un problema capil·lar, es poden barrejar entre ells i també podem afegir olis essencials, per tant, aquest art és infinit.

En aquest cas vull compartir amb vosaltres una recepta molt simple i important per quan sentiu el vostre cuir cabellut irritat, fatigat o amb falta d'oxigen i elasticitat.

 

Consta de dos ingredients:

· Oli vegetal de camamilla: És un oli excel·lent per relaxar el cuir cabellut, li atorga una suau i dolça hidratació, alhora que el relaxa i cura la irritació que aquest pugui tenir.

· Oli vegetal de ricí: És l'oli estrella per reforçar el cabell i evitar la caiguda. Serveix tant per quan el nostre cabell està caient, com per quan només volem reforçar-lo, com en cas d'embaràs o en preoperatoris. L'oli de ricí s'ha de barrejar amb un oli conductor sempre, ja que és molt dens i no deixa que corri a la nostra pell.

Bany d'oli
aceite de aromaterapia

Sabies que l'estrès pot alterar els teus terminacions nervioses i amb això sentir dolor en el cuir cabellut?

- 30 grams d'oli de camamilla

- 10 grams d'oli de ricí

 

Barregem els dos olis vegetals i ho apliquem en el cuir cabellut fent particions com si anéssim a tenyir-ho, empapem bé amb el pinzell cada partició, assegurant-nos que la pell absorbeix bé els olis vegetals.

Quan tinguem tot ben aplicat, vam realitzar un massatge al cuir cabellut durant 10 minuts.

Deixem reposar 1 hora amb una gorro o tivallola.

 

Per rentar-lo és important fer 3 ensabonades, ja que si no correm el risc que el nostre cabell quedi mate i una mica oliós, per a cuirs cabelluts estressats és molt important utilitzar sabó neutre o especial per cuir cabellut estressat, sensible o irritat.

Després aplicarem una crema, desenredant, mascareta o els productes que solem utilitzar, sempre que siguin suaus.

Oli pre-rentat

Oli pre-rentat
Las hierbas naturales

Com utilitzar un oli pre-rentat?

 

Hem unit un conjunt d'olis vegetals en els quals el seu objectiu és alimentar el nostre cabell en profunditat.  

A l'hora de comprar les matèries primes tenim innombrables tipus de qualitat dins de la cosmètica natural. 

¿Que oli utilitzar?

 

Tenim infinitat d'olis vegetals per utilitzar, hem de tenir en compte que al marge de les seves propietats especifiques, qualsevol oli és anti-edat i ric en hidratació perquè són antioxidants.

formula oli pre-rentat

1.Escollir quins serán els olis que utilitzarem en la nostra fórmula.

 

Olis base: oli d'ametlles, oli d'oliva, oli de coco, oli de jojoba.

Olis complementaris: oli de ricí, oli d'alvocat, oli de llavors de lli, oli de llavors de raïm, oli de babaçú, oli de dàtil de l'desert. Realització:

Posarem en un recipient els olis vegetals escollits.

A continuació afegirem els olis essencials al nostre gust. Recordarem que la quantitat d'olis essencials no han de superar l'1%

Cosmética natural?

Sempre us explico que la cosmètica química no és dolenta, el secret està en jugar i aconseguir una harmonia perquè la nostra salut no es vegi perjudicada.

En moltes ocasions necessitarem de la cosmètica química per aconseguir alguns objectius, que d'altra manera no podríem obtenir.

¿Com creieu que aconseguim el bonic resultat d'uns reflexos?

És dolent utilitzar decoloració per al nostre cabell?

Totes les respostes les teniu  vosaltres, jo com a perruquera us puc i he de donar els coneixements perquè vosaltres pugueu decidir lliurement, el secret es:                 

¡Decidir lliurement!

Pintallavis natural?

Pintallavis natural

Vull presentar-vos Aker Fassi!

 

Es tracta d'un maquillatge totalment natural, ja que està fet de rosella i escorça seca de magrana.

El seu origen és marroquí i és molt típic veure-ho en grans basars de tot el país.

Es tracta d'un bol d'argila realitzat artesanalment, de el qual la seva base està impregnada d'aquesta pols natural.

Es pot utilitzar com pintallavis, com coloret o ombra d'ulls. Només cal humitejar la seva base amb aigua i aplicar-lo on més ens agradi.

Si a l'aplicar-veiem que el seu color és massa fort, podem reduir-fregant amb un cotó humitejat en aigua. Com a pintallavis, jo recomano utilitzar un pinzell, ja que d'aquesta manera ens ajudarà a emmarcar els nostres llavis, perfilánt  primer,i després omplir-los a continuació.

Ens donarà un resultat molt natural.

Si vosaltres noteu que queden molt secs o argilosos, podeu aplicar bàlsam labial, mantega vegetal o oli vegetal, per a mi no és necessari, ja que a mi m'agrada tal com els deixa.

Amb Aker Fassi podem gaudir de cosmètica completament natural i vegana.

Com veieu hi ha productes de bellesa que són totalment naturals i saludables.

 

Sobretot vull donar les gràcies a Cristina de la ecobotiga eufrasia, a Sant Gregori (Girona) ja que és ella, la que em va descobrir aquest producte que em té meravellada. Per a mi és perfecte !! El que tant de temps portava buscant per a pintar els meus llavis.

AKER FASSI__Buenos días! Hoy os quiero c

Compreses ecològiques

Compreses ecològiques

Tinc moltes ganes de parlar-vos de les compreses ecològiques, no es poden considerar cosmètica natural, però com faig amb la cosmètica, intento portar productes compassius, i us puc assegurar que aquestes compreses són compassives, compassives amb el planeta.

La primera vegada que les vaig veure al costat de la copa menstrual vaig pensar que era com retrocedir en el temps. La meva mare sempre m'explicava l'incòmode que era utilitzar compreses de drap i l'enutjós que és rentar-les, evidentment té raó, mes còmode és utilitzar una compresa normal, de posar i llençar.

 

¿Però hem pensat que significa això per al nostre planeta?

 

Per això vaig tornar a reflexionar i vaig començar a llegir sobre el tema, moltíssimes dones afirmaven el còmodes que són, i si, cal rentar-les però guanya moltíssim la teva salut i sobretot el planeta.

Dic sobretot el planeta, perquè sembla que no movem un dit sinó és bo per a la nostra salut, però hem pensat quants planetes tenim?

Realment no volem fer un esforç pel nostre planeta meravellós?

 

Vaig llegir en una pàgina d'internet que una dona rebutja uns 200 kg al llarg de la seva vida només en compreses, sense comptar els salvaslips i les compreses de pèrdua d'orina i evidentment tampoc hem comptat en els bolquers dels nostres fills, doncs bé, jo no vull formar part d'aquest número, així que he decidit començar a utilitzar aquestes compreses i estic encantada, tant, que hem decidit tenir-les a la venta a HomeNatura.

T'animas?

 

Siii estas son! En nuestra tienda online
Sabías que cada mujer consume y desecha

Olis i mantegues

Olis i mantegues

¿Alimentar o nodrir?

 

És molt diferent alimentar el cabell que nodrir-lo, amb mascaretes, cremes, etc ... amb aquests productes aconseguim hidratar el nostre cabell atorgant-li aigua i extra de greix i d'aquesta manera aplaquem l'encrespament. 

Però és suficient per tenir un cabell formidable?

Es molt important saber diferenciar quan estem alimentant el nostre cabell i quan ho estem nodrint. 

 

Nodrir: És quan li aportem al nostre cabell aigua. Quan fem servir coloracions químiques, alcohols, assecador, planxa, sol, vent, etc ... li estem treient al nostre cabell aigua, i aconseguim el temut encrespament, i si a més, abusem de les coloracions, podem portar al nostre cabell a un trencament imminent.

Com nodrir el nostre cabell?

Podem nodrir amb mascaretes, locions, sèrum, desenredants, cremes, protectors de calor ... tots aquests productes li atorgaran al nostre cabell la manca d'hidratació i aigua que necessita.  

 

Alimentar: Alimentem el nostre cabell quan apliquem productes que contenen les vitamines i ingredients que necessita el nostre cabell per créixer sa.

Per a aquest cas tot el que aplicarem, serà per al cuir cabellut, de les puntes ens hem d'oblidar en aquest moment.

Podem comptar amb olis vegetals, olis essencials, fangs de plantes, vitamines líquides, henna, mantegues vegetals, etc ... 

Oli essencial de canyella

Oe canyella
Palitos de canela

La canyella sempre ha sigut utilitzada com a espècie a la cuina i també així és meravellosa, bé és cert que les seves propietats són infinites.

Les espècies més utilitzades per a l'extracció d'aquest oli essencial són: Cinnamomum zeylanicunm anomenat canyeller de Ceilan originari de l'Índia.

Cinnamomum cassia anomenat canyeller de la Xina. De les dues espècies s'obtenen un oli presencial amb diferent composició i aquest és extret tant de l'escorça com del full. Un potent oli anti-bacterià i anti-fúngic, combat les nàusees i els vòmits, té acció digestiva, redueix la inflamació de ventre, útil en dolors menstruals.

Mode d'utilització: Com sempre quan es tracta d'olis essencials, aquests han d'anar acompanyats d'un oli vegetal conductor.

No hem d'aplicar en aquest oli vegetal conductor, més d'1% d'oli essencial de canyella, ja que pot causar-nos irritació unit a pruïja. No està recomanat el seu ús durant en l'embaràs ni en nens menors de 3 anys.

bottom of page