Perquè escollir henna?

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

A part de tot el que sabem d'ella, no us preocupeu que us ho aniré explicant al llarg d'aquest espai al nostre web.

 

Però per mi el més important de la Henna és el seu caràcter, normalment les coloracions capil·lars estan fetes per agradar, han estat creades exclusivament per agradar i satisfer les nostres necessitats i preferencies. 

 

¿Que és el que necessitem o demanem a l'hora de teñirnos el cabell?

·Que cobreixin cabell blanc

·Que tinguin poder d'aclarir el cabell

·Que siguin estables

·Que no ens deixin colors que no ens agraden, com groguenc o molt cendrós

·Que pugi ràpid

·Que deixi el cabell suau

 

I més coses que segur se'ns van ocorreguent.

Els laboratoris s'han dedicat a otorgar totes aquestes necessitats i més que van sorgint al llarg de les dècades en el sector de la perruqueria.

¿Això és dolent?

Doncs no, per a mi, la coloració química no és dolenta, només  hem d'entendre i acceptar que és molt diferent de la coloració vegetal.

Doncs bé, la Henna és tot el contrari, aquest arbust anomenat Lawsonia inermis, resulta que ha nascut així, el que més m'agrada d'ella és que no ha de acontentar a ningú.

El seu color varia en cada persona, per això, tot i que sempre té tonalitats coures, en cada persona la seva tonalitat és diferent i per això les persones que es tenyeixen amb Henna tenen un color únic.

La Henna no vol ser estable, només has de confiar en la seva força i deixar-la fluir i veuràs com aconsegueixes una tonalitat capil·lar increïble.

Doncs bé, allà anem! 

Lawsonia Inermis · Henna

La henna, s'extreu de la Lawsonia Inermis, una planta que creix de 4 a 8 peus d'alçada, les fulles s'assequen i polvoritzen obtenint una fina pols que s'utilitza per tenyir.

A l'assecar-les i triturar-les per convertir-les en pols, el seu color esdevé verdós, hem de tenir en compte que el seu color sempre ha de ser aquest i hem de fugir de hennas amb tonalitats diferents.

El discurs canvia si es tracta d'una barreja de plantes, en aquest cas a l'afegir diferents tipus de plantes, podem trobar-nos que en la nostra barreja hi hagi una variació de color.

La henna és coneguda per molts noms, com Henne, A el-Khanna, Jamaica Mignonette, Alheña Egípcia i Suau Lawsonia, l'art de la seva aplicació es refereix a la henna (àrab), o mehndi (a l'Índia).

Aquest arbust creix en regions amb clima càlid com Egipte, L'Índia, el Iemen, Marroc, Iran, Pakistan, Síria, Pèrsia, el Marroc, Palestina, Uganda, Tanzània, Afganistan, Senegal, Kenya, Etiòpia, Eritrea.

Quan fa molta calor, la henna actúa com a refrigerant si és aplicada en els palmells de les mans i les plantes dels peus. Si es fa servir per a decorar el cos, s'afegeixen també sucre i oli a la barreja per intensificar el color i la longevitat de el disseny. La història de la henna és molt complex identificar l'origen éxacte.

De totes maneres s'argumenta, que la henna ha estat utilitzada durant al menys 5000 anys en cosmètica i salut. Algunes recerques argumenten que la henna es va originar a l'antiga Índia, mentre uns altres reivindiquen que va ser portada a l'Índia pels mogols egipcis al segle XII.

Altres mantenen que la tradició d'aplicar henna en el cos va començar a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica en l'antiguitat. S'han trobat mòmies a l'antic Egipte, que les seves cabelleres tenien restes de henna. 

Aquesta també era utilitzada per desinfectar les cabelleres i proporcionar protecció contra diferents espècies d'insecte

Cura capil·lar en el antic Egipte

Jeroglíficos

Per sort ara no necessitem utilitzar animals per aconseguir un color vermellós intens i podem cuidar el nostre cabell de la millor manera amb una coloració completament vegetal .

L'art de la decoració amb henna ha estat practicat al Nord d'Àfrica, a l'Orient Mitjà, Sud d'Àsia i Europa, i ha estat utilitzada per hindús, sikhs, jueus, musulmans. 

Gent de tot el món continua utilitzant la henna, principalment per a fins cosmètics. De totes maneres, en els països on la henna està arrelada en la tradició històrica, els membres de la classe obrera comunament s'apliquen henna per a fins medicinals. Al Caire, per exemple, molts ciutadans de classe obrera submergien les seves mans i peus en henna per aconseguir una cobertura sòlida com a protecció a el sol, també s'utilitza per decorar mans i peus en casaments i altres celebracions.

Com a planta medicinal, la henna hidrata, neteja, tenyeix i refreda la pell. Quan és aplicada als cabells, els efectes són els mateixos. Milions de persones a Àsia i Àfrica s'apliquen regularment henna als cabells.

Les recerques arqueològiques indiquen que la henna va ser utilitzada per tenyir els dits de les mans i els peus dels faraons abans de la momificació.

Però les recerques també argumenten que els faraons no van ser els únics egipcis que utilitzaven henna. Ani, un escriba momificat al 1400 a.C, tenia les ungles de les mans tenyides de henna.

Pel que fa a la coloració a l'antic Egipte, durant segles van preferir els tons pèl-rojos i molt foscos.

Per aconseguir aquests tons feien servir des de l'any 4000 a. C.  la henna, que creixia abundantment en les riberes del Nil. La barrejaven amb sang de bou o amb capgrossos picats per obtenir diferents matisos de color, també utilitzaven la henna per cobrir els cabells blancs, combatien el color gris amb una recepta consistent en sang de bou bullida eamb oli.

                                      Origen històric de l'mehndi

 

Utilitzat per retre homenatge a el cos, els cosmètics i perfums eren també essencials per a la dona índia, el deure era semblar encantadora. Tenyir les ungles, pell i cabell amb henna és la forma preferida de realçar la bellesa també entre les dones de l'Orient Mitjà. En el famós tractat indi sobre l'amor, el Kama Sutra (recopilat entre el segle I i el VI), s'avisa les dones perquè aprenguin les arts de l'tatuatge i "pintar les dents, peces, cabell, ungles i cos". Els cosmètics també servien com un emblema de classe social o casta, la localització dels ornaments facials separava les castes altes de les baixes. Moltes dones índies encara fan servir els cosmètics de la forma antiga, les parpelles es pinten amb un tint amb base d'antimoni, la cara i braços són pintats de groc amb pols de safrà.